Ενεργητική συμμετοχή στο Πανελλαδικό Αγωνιστικό Συλλαλητήριο PDF Εκτύπωση E-mail

altΕνεργητική συμμετοχή στο Πανελλαδικό Αγωνιστικό Συλλαλητήριοστις 10 Σεπτέμβρη 2011, στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Αριστεράς καλεί τους εργαζόμενους και τους νέους να ασκήσουν ειρηνικά το αναφαίρετο δημοκρατικό τους δικαίωμα και να συμμετέχουν στο πανελλαδικό αγωνιστικό συλλαλητήριο, που διοργανώνουν τα Συνδικάτα των εργαζομένων τo Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 6.00 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους (άγαλμα Βενιζέλου).

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των καθολικών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων είναι στρατηγικής σημασίας. Η απάντηση στο μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και στα νέα μέτρα που προωθούνται πρέπει να είναι μαζική και ισχυρή. Η έξοδος από την κρίση δεν περνάει μέσα από τέτοιες πολιτικές, ούτε βεβαίως μέσα από το λαϊκισμό και την κομματική επένδυση στην καταστροφή του τόπου. Απαιτείται αγώνας για την ανόρθωση της χώρας και την δημοσιονομική εξυγίανση με την κοινωνία όρθια.

Παλεύουμε για: 1. Την ανάταξη της χώρας και την παραμονή εντός ευρωζώνης και ευρωπαϊκού πλαισίου

2. Τον έλεγχο των αγορών και την ανατροπή του νεοφιλελεύθερου μοντέλου ανάπτυξης στον κόσμο και την Ευρώπη

3. Την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης

4. Την προώθηση μιας νέας γενιάς δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας για μια κοινωνικά δίκαιη διέξοδο από την κρίση

5. Την προώθηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου της Ελλάδας που παράγει και δημιουργεί και τη δημιουργία μιας νέας σχέσης μεταξύ του δημόσιου, του κοινωνικού και του ιδιωτικού τομέα

6. Την κατοχύρωση της κοινωνικής προστασίας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων

7. Την υποστήριξη της νεολαίας ώστε μέσα από τους δικούς της δρόμους να γίνει η γενιά της αλλαγής του μοντέλου της ανθρώπινης συμβίωσης και όχι η γενιά του αποκλεισμού και της απόγνωσης Ως Δημοκρατική Αριστερά στηρίζουμε τους αγώνες και παράλληλα καταθέτουμε υπεύθυνες πολιτικές προτάσεις για διέξοδο από την κρίση.

Πιστεύουμε ότι χρειάζεται αγώνας κοινωνικός αλλά και πολιτικός για να ανατρέψουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς και να αλλάξουμε τη χώρα και την Ευρώπη..

Μη παραδίνεστε στην κρίση.

Όλοι μαζί να ξαναγεννήσουμε την ελπίδα.

Share this post

 

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

ΝΕΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

logo final_1

nea-polis

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

eimasteetoimoi

Πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow