ΔΗΜΑΡ Όχι συνεργασία στις ευρωεκλογές, ναι στις αυτοδιοικητικές εκλογές PDF Εκτύπωση E-mail

Και επισήμως αρνητική είναι η απάντηση της ΔΗΜΑΡ στη νέα πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ για πολιτική συμπόρευση και κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές, χωρίς όμως να αποκλείουν το ενδεχόμενο κοινής στήριξης υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Αυτό που λέμε είναι ότι η ΔΗΜΑΡ θα έχει την αυτόνομη κάθοδό της στις ευρωεκλογές και αναζητούμε συμμαχίες προσώπων που ανήκουν στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, αλλά έχουν πάρει σημαντικές αποστάσεις από πρακτικές του παρελθόντος», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος, ερμηνεύοντας την πρόσκληση Βενιζέλου ως κίνηση διαχείρισης εσωκομματικών προβλημάτων του ΠΑΣΟΚ. «Υπάρχουν αλλεπάλληλες κινήσεις από τον κ. Βενιζέλο.

 

Μας είχε καλέσει να πάρουμε μέρος στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εκεί υπήρξε η πρόταση για κοινή κάθοδο στις εκλογές και τώρα για τις ευρωεκλογές. Θεωρώ ότι εντάσσονται περισσότερο στα εσωκομματικά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ αυτό το διάστημα» τόνισε, ενώ για το ενδεχόμενο ένταξης της ΔΗΜΑΡ στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα σχολίασε ότι η ένταξη σε κάποια ευρωομάδα είναι θέμα ανεξάρτητο από τις συμμαχίες. «Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα, είναι στην ίδια ευρωομάδα», είπε και σημείωσε ότι το θέμα «θα το αντιμετωπίσουν τα όργανα του κόμματός μας και θα υπάρξει και συνεδριακή απόφαση. Στο συνέδριο θα αποφασίσουν τα όργανα του κόμματος σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθεί η ΔΗΜΑΡ».
«Άλλο είναι η κοινή συμπόρευση στο υπάρχον συμμαχικό κυβερνητικό σχήμα βάσει συγκεκριμένου στόχου και προγράμματος και άλλο η συνεργασία στις εκλογές»
, τόνισε χθες και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

 

     Μακεδονία 10/5/2013


Share this post

 

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

ΝΕΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

logo final_1

nea-polis

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

eimasteetoimoi

Πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow