ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΕ-ΠΕ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 01 Σεπτέμβριος 2015 08:23

ΟΧΙ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ

Θεωρούμε άκυρη την απόφαση της Κ.Ε για εκλογική σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ αφού το καταστατικό της ΔΗΜΑΡ ρητά προβλέπει ότι οι εκλογικές συνεργασίες του κόμματος αποφασίζονται μέσα από Διαρκές Συνέδριο, όπως ορθά έγινε στις προηγούμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Πολύ περισσότερο όταν η απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία των παρόντων (36 στους 70 παρόντες) και με άρνηση να συνυπολογιστούν οι ψήφοι όσων απουσίαζαν αλλά είχαν δηλώσει με κείμενο τους ότι καταψηφίζουν την πρόταση της ηγεσίας. Με τέτοιες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις στην ουσία έχει συντελεστεί υφαρπαγή του τίτλου της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 01 Σεπτέμβριος 2015 08:26
Περισσότερα...
 
Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 28 Ιούνιος 2015 21:59

Συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, η οποία εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία - 66% {οι δύο άλλες προτάσεις α) για “όχι στην αιώνια φτώχεια” και β) για “αποχή με πολιτική πρόταση από το δημοψήφισμα” έλαβαν 22% και 11%, αντίστοιχα} είναι η εξής:

Η Δημοκρατική Αριστερά πήρε ξεκάθαρη θέση για το δημοψήφισμα.

-Η χώρα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν χρειάζεται δημοψήφισμα.

- Η Βουλή όμως χθες αποφάσισε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με το οποίο διαφωνούμε.

- Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: ΝΑΙ στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη, ΝΑΙ στην ΛΥΣΗ και ΟΧΙ στη ρήξη. Οι ιδεολογικές εμμονών των εταίρων και η αναποτελεσματικότητα της ελληνικής κυβέρνησης οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Όμως είμαστε απέναντι στο αδιέξοδο της ρήξης. Αυτή η θέση μας συνάδει με τις αρχές και προτάσεις μας όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Η δική μας θέση είναι θέση της παράδοσης του αριστερού ευρωπαϊσμού, που δεν ταυτίζεται με τις πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν την χώρα στην κρίση και τα μνημόνια. Είναι σύμφωνη με το αποτέλεσμα της πρόσφατης απόφασης του Συνεδρίου μας. Η τοποθέτηση μας συνοδεύεται με τη δική μας πολιτική πρόταση και όχι με το δημοψήφισμα που συσκοτίζει τις πολιτικές διαφορές και υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσει φαινόμενα εθνικού διχασμού.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 28 Ιούνιος 2015 22:05
Περισσότερα...
 
ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕ 20.6.2015 PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 21 Ιούνιος 2015 21:47

Στη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ε η εισήγηση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ εγκρίθηκε με ομοφωνία.

Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς εξελέγη ο Γιώργος Μπουλμπασάκος κατά τη ψηφοφορία που διεξήχθη.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 21 Ιούνιος 2015 22:36
Περισσότερα...
 
Ομιλία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 26 Απρίλιος 2015 08:12

Εδώ και τρεις μήνες με την ψήφο του ελληνικού λαού η χώρα άλλαξε κυβέρνηση. Θα κρίνουμε την κυβερνητική πολιτική στο έδαφος των πραγματικών γεγονότων και με κριτήριο τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και την προοδευτική απάντηση στην κρίση.

Στη διαπραγμάτευση στηρίζουμε την κυβέρνηση στο βαθμό που θα διεκδικήσει την αλλαγή πολιτικής, δείχνοντας ευθύνη απέναντι στις ευρωπαϊκές συνθήκες και την κοινή ευρωπαϊκή πορεία και θα διαπραγματευτεί σε ρεαλιστική βάση και με συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις. Είμαστε δε αντίθετοι σε μια λογική ρήξης.

Περισσότερα...
 
Από 22-24 Μάϊου θα διεξαχθεί το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2015 16:16

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς συζήτησε την πορεία του κόμματος προς το συνέδριο. Αποφάσισε το συνέδριο να διεξαχθεί 22-24 Μαΐου και όρισε Επιτροπή Θέσεων, τα κείμενα της οποίας θα έχουν ολοκληρωθεί έως τέλος Μαρτίου, ώστε αμέσως μετά να τεθούν για συζήτηση σε Περιφερειακές και Νομαρχιακές συσκέψεις των μελών του κόμματος. Επίσης όρισε τριμελή οργανωτική γραμματεία.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 4

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

ΝΕΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

logo final_1

nea-polis

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

eimasteetoimoi

Πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow