Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 02 Ιούλιος 2015 14:58

Θεσσαλονίκη 2 Ιουλίου 2015

Η χώρα χρειαζόταν συμφωνία πριν την εκπνοή της λήξης του προγράμματος, 30/06/2015. Δεν χρειαζόταν δημοψήφισμα σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή, με τις τράπεζες κλειστές, τα ταμεία άδεια, τις υποχρεώσεις στο ΔΝΤ απλήρωτες, που επιφέρουν περαιτέρω επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας και τη διεθνή υποβάθμισή της και ενώ είναι εκτός της ασφάλειας ενός χρηματοδοτικού προγράμματος.

Η ζημία που επιτελείται κινδυνεύει να μην είναι αναστρέψιμη.

Εκ των πραγμάτων σε αυτή την κρίσιμη ώρα απαιτείται μια ξεκάθαρη τοποθέτηση. ΝΑΙ στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη, ΝΑΙ στη ΛΥΣΗ και ΟΧΙ στη ρήξη. Οι εμμονές ορισμένων εταίρων για άτεκτη λιτότητα, που φλερτάρουν με το GREXIT και οι λαθεμένοι χειρισμοί της κυβέρνησης μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση.

H δική μας θέση δεν ταυτίζεται με τις πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν την χώρα στην κρίση και τα μνημόνια και επιδιώκουν την παλινόρθωσή τους.

Τα Δημοψηφίσματα αποτελούν απαραίτητο εργαλείο δημοκρατικής και συμμετοχικής διαδικασίας. Δεν μπορεί να αποτελούν εργαλείο εκβιαστικών και διχαστικών μηνυμάτων, που αντί να ενώνουν, να λειτουργούν απλουστευτικά και πολωτικά με μόνο σκοπό να επιλύσουν πολιτικά αδιέξοδα.

Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να συνεχιστούν ώστε άμεσα να υπάρξει ολοκληρωμένη συμφωνία με ορίζοντα τριετίας, η οποία θα εγκριθεί από την ελληνική Βουλή και τα άλλα κράτη μέλη. Εμείς στη Δημοκρατική Αριστερά επιμένουμε για την επίτευξη συμφωνίας.

Σε κάθε περίπτωση η θέση μας για το δημοψήφισμα είναι ξεκάθαρη χωρίς αμφισημίες. ΝΑΙ στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη, ΝΑΙ στην ΛΥΣΗ και ΟΧΙ στη ρήξη.

Για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη η παραμονή της χώρας στην Ε.Ε και την ευρωζώνη και δεν συναρτάται με τις δυσκολίες από τους υπάρχοντες πολιτικούς συσχετισμούς που εμμένουν στην πολιτική της λιτότητας. Ο αγώνας για την αλλαγή στην Ε.Ε θα είναι διαρκείας και θα ευοδωθεί με την ισχυροποίηση των προοδευτικών δυνάμεων και στις άλλες χώρες. Με το δικό μας ΝΑΙ θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι πιστεύουμε ακράδαντα σε μία Ευρώπη με κοινωνικό πρόσωπο, κοινωνική συνοχή, με θεσμική ολοκλήρωση της πολιτικής και οικονομικής ενοποίησης με δημοκρατικούς κανόνες, ευελιξία, ανοχή και αλληλεγγύη. ΝΑΙ για να είμαστε στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. όταν θα γίνονται οι απαραίτητες αλλαγές στην Ε.Ε.


Share this post

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 02 Ιούλιος 2015 21:11
 

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

ΝΕΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

logo final_1

nea-polis

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

eimasteetoimoi

Πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow