ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΙΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 17 Αύγουστος 2015 15:38

Τον Ανταίο Χρυσοστομίδη που έφυγε από κοντά μας αποχαιρέτησαν στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και σύντροφοί του. Για τον Ανταίο που υπήρξε ιδρυτικό μέλος και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ, το τελευταίο αντίο εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς απηύθυνε ο Πρόεδρος του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος:

“Με οδύνη αποχαιρετούμε τον σύντροφό μας Ανταίο, που έφυγε, αντιμετωπίζοντας, με γενναιότητα, κουράγιο και αξιοπρέπεια, μια πολύ δύσκολη ασθένεια. Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη για την απώλειά του τόσο νωρίς.

Ο Ανταίος Χρυσοστομίδης σπούδασε στην Ιταλία στα χρόνια της δικτατορίας και ως φοιτητής της αρχιτεκτονικής εντάχθηκε στις γραμμές του Ρήγα Φεραίου και της Κομματικής Οργάνωσης Σπουδαστών του ΚΚΕ εσωτερικού. Ηγετικό στέλεχος, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου του "Ρήγα Φεραίου" και της συντακτικής επιτροπής του "Θούριου", ανέπτυξε πλούσια αντιδικτατορική δράση από τις γραμμές του πατριωτικού μετώπου στην Ιταλία.

Η συμβολή του στη συγκρότηση πολιτικής στον τομέα του πολιτισμού της ανανεωτικής αριστεράς ήταν καθοριστική. Συμμετείχε ενεργά στην οργανωμένη δράση μέσα από τους Τομείς Πολιτισμού, του Ρήγα Φεραίου, του ΚΚΕ εσωτερικού, της ΕΑΡ, του Συνασπισμού, της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ιδρυτικό στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς και μέλος της πρώτης πανελλαδικής πολιτικής Επιτροπής της το 2010. Δεν θα ξεχάσω το τηλεφώνημα πριν από περίπου ένα χρόνο στον Ανταίο όπου του πρότεινα να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Αποδέχθηκε αμέσως την πρόταση. Θέλω να προσφέρω μου είπε. Πράγματι στις ευρωεκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Δημοκρατική Αριστερά, και σε μία εκτενή του συνέντευξη με την διορατικότητα που τον διέκρινε σημείωνε ότι η "Ευρώπη πρέπει να αλλάξει πορεία. Η Ευρώπη βιώνει για πρώτη φορά μία τέτοια οικονομική και πολιτισμική κρίση. Η Ευρώπη έχει γίνει γραφειοκρατική, κοιτάζει περισσότερο τους αριθμούς, παρά τους ανθρώπους και απογοητεύει τους Ευρωπαίους πολίτες. Δεν τίθεται σε αμφισβήτηση όμως η ιδέα της Ευρώπης. Ο κόσμος θέλει την Ευρώπη, ίσως μία ακόμη πιο ενωμένη Ευρώπη. Πώς μπορείς να έχεις μόνο κοινό νόμισμα χωρίς μία κοινή για παράδειγμα φορολογική πολιτική; Η ελληνική κρίση βασίζεται όμως κυρίως σε δικά μας λάθη. Ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί τι ψηφίζει. Όχι στα εύκολα συνθήματα".

Ο Ανταίος ακολούθησε όλη τη διαδρομή της Ανανεωτικής Αριστεράς. Εδώ ακριβώς, οι δύο λέξεις Ανανεωτική και Αριστερά συνδέονται άριστα. Ανανεωτική, γιατί ο Ανταίος είχε ανοιχτούς ορίζοντες και βαθιά μόρφωση και Αριστερά, γιατί ο Ανταίος είχε το ήθος των αγωνιστών της Αριστεράς.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη διεισδυτική ματιά του Ανταίου. Θα μας λείψει το ανήσυχο πνεύμα του, οι αναλυτικές του ικανότητες, η πίστη στις ιδέες του. Θα μείνει πάντοτε ζωντανός στις αναμνήσεις μας.

Η Δημοκρατική και Ανανεωτική Αριστερά έχει φτωχύνει από το θάνατό του. Στην οικογένειά του, τα θερμά μας συλλυπητήρια. Θα θυμόμαστε πάντα τον Ανταίο με βαθιά εκτίμηση και πολύ αγάπη.”

Share this post

 

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

ΝΕΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

logo final_1

nea-polis

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

eimasteetoimoi

Πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow