ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΙΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 17 Αύγουστος 2015 15:38

Τον Ανταίο Χρυσοστομίδη που έφυγε από κοντά μας αποχαιρέτησαν στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και σύντροφοί του. Για τον Ανταίο που υπήρξε ιδρυτικό μέλος και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ, το τελευταίο αντίο εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς απηύθυνε ο Πρόεδρος του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος:

“Με οδύνη αποχαιρετούμε τον σύντροφό μας Ανταίο, που έφυγε, αντιμετωπίζοντας, με γενναιότητα, κουράγιο και αξιοπρέπεια, μια πολύ δύσκολη ασθένεια. Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη για την απώλειά του τόσο νωρίς.

Ο Ανταίος Χρυσοστομίδης σπούδασε στην Ιταλία στα χρόνια της δικτατορίας και ως φοιτητής της αρχιτεκτονικής εντάχθηκε στις γραμμές του Ρήγα Φεραίου και της Κομματικής Οργάνωσης Σπουδαστών του ΚΚΕ εσωτερικού. Ηγετικό στέλεχος, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου του "Ρήγα Φεραίου" και της συντακτικής επιτροπής του "Θούριου", ανέπτυξε πλούσια αντιδικτατορική δράση από τις γραμμές του πατριωτικού μετώπου στην Ιταλία.

Περισσότερα...
 
Λύση για το θέμα των προσφύγων και την αποσυμφόρηση στην Κω και στα νησιά PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 12 Αύγουστος 2015 17:37

Η Δημοκρατική Αριστερά καλεί την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα για να αντιμετωπιστεί η τραγική κατάσταση με τους πρόσφυγες στην Κω, όπως και στα υπόλοιπα νησιά. Είναι απαραίτητο να ενισχυθούν άμεσα οι κρατικές δομές πιστοποίησης και καταγραφής τόσο στην πύλη εισόδου των προσφύγων όσο και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα όπου δύναται να μεταφερθεί μέρος αυτών, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η λειτουργία καταγραφής και πιστοποίησης.

Περισσότερα...
 
Απόσπασμα συνέντευξης του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 03 Αύγουστος 2015 17:17
 • ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ
 • Έχουμε ένα νέο διακριτό πολιτικό πλαίσιο. Ευρωπαϊκό, προοδευτικό και μεταρρυθμιστικό.
 • Είναι απαραίτητες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και όχι οι απορρυθμίσεις.
 • Απαιτείται αποκατάσταση εργασιακών σχέσεων όπου υπήρξε καταστρατήγηση και έγινε μία απορρύθμιση έξω και από το κοινοτικό κεκτημένο. Να υπάρξει προσπάθεια απόκρουσης των ιδεολογικών εμμονών των εταίρων σε εργασιακά και ομαδικές απολύσεις.
 • Να πούμε ένα βροντερό όχι στα κοινωνικά άδικα συντεχνιακά αιτήματα ομάδων συμφερόντων.
 • Να υπάρξει κατάργηση των προώρων συνταξιοδοτήσεων και των κινήτρων για αυτές. Για να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη γενεών. Δεν έχουμε άλλο χρόνο στην χώρα.
 • Να προχωρήσουμε σε άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων. Να ανοίξουν τα περισσότερα κλειστά επαγγέλματα, εξετάζοντας τα κατά περίπτωση, προς όφελος της κοινωνίας.
 • Για μία αναγκαία μεταρρύθμιση στο φορολογικό απαιτούνται δύο προϋποθέσεις: πολιτική βούληση και σχέδιο. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα σταματήσει η κοινωνικά άδικη και αναποτελεσματική υπερφορολόγηση.
 • Εμείς έχουμε το πολιτικό μας πλαίσιο και δεν έχουμε την λογική του απομονωτισμού.
 • Οι πολιτικές προϋποθέσεις συνεννοήσεων και συνεργασιών είναι να υπάρξει λύση και συμφωνία εντός της Ε.Ε. και ευρωζώνης, να τελειώσουν οριστικά τα σενάρια χρεοκοπίας και εξόδου από την ευρωζώνη, να υπάρξει ρήξη του κυβερνώντος κόμματος με αριστερίστικες απόψεις και τον εθνικολαϊκισμό, να υπάρξει βούληση για μία μεταρρυθμιστική πολιτική.
 • Όσον αφορά το χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της ευρύτερης κεντροαριστεράς απαιτείται ρήξη με τις συντηρητικές πολιτικές και τον νεοφιλελευθερισμό καθώς υπήρξε σύνδεση πολλές φορές παλαιότερα.
 • Η πρόσκλησή μας για εθνική συνεννόηση είναι ανοιχτή, μέχρι σήμερα μόνο η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίθηκαν.
 • Αν δεν υπάρχει αυτούς τους μήνες: οικονομική και πολιτική σταθερότητα, με οριστική συμφωνία, ανακεφαλαιοποίηση και ομαλοποίηση τραπεζικού συστήματος και αποκατάσταση ρευστότητας, οι συνέπειες στην πραγματική οικονομία θα είναι μη αντιστρεπτές.
 • Είναι απαραίτητο να υπάρξει μία κυβέρνηση- όχι με τα άλλα κόμματα- με Υπουργούς με ευρύτερη αποδοχή που θα επιλεγούν από τον Πρωθυπουργό και θα έχουν την ανοχή των υπόλοιπων κομμάτων.
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 03 Αύγουστος 2015 17:24
Περισσότερα...
 
Επίσκεψη του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλου στη Θεσσαλονίκη PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 25 Ιούλιος 2015 20:30

Επίσκεψη του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλου στη Θεσσαλονίκη


Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πόλη, επικεφαλής κλιμακίου από τοπικά στελέχη, θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω συναντήσεις :

11.00 π.μ: Στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με τον πρόεδρο του κ. Π. Παπαδόπουλο και το Δ.Σ.

12.00 μ. Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με τον Πρύτανη κ. Π. Μήτκα και τη διοίκηση του ΑΠΘ.

2.00 μ.μ. Στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με το Δήμαρχο κ. Μπουτάρη.


Στις 8 μ.μ. ο πρόεδρος θα μιλήσει σε συνάντηση μελών και φίλων της ΔΗΜΑΡ Θεσσαλονίκης στα γραφεία του κόμματος.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 25 Ιούλιος 2015 20:41
 
ΔΗΜΑΡ: Μία ολοκληρωμένη πρόταση για την φορολόγηση αγροτών, με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και εθνικό σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 22 Ιούλιος 2015 10:53

Η τελική συμφωνία είναι επώδυνη, δύσκολη και στην πορεία πρέπει να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε. στο πλαίσιο της ευελιξίας. Είναι απαραίτητο να αντικατασταθούν αναποτελεσματικά μέτρα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι τα μέτρα που προτείνονται για την φορολόγηση των αγροτών, τα οποία η κυβέρνηση δεν τα εισάγει για ψήφιση στο δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων στις 22 Ιουλίου καθώς δεν αποτέλεσαν τμήμα αυτών των προαπαιτούμενων στην συμφωνία με τους εταίρους. Συνεπώς είναι πλέον διαθέσιμος περισσότερος χρόνος για συζήτηση, προτάσεις, αλλαγές με μεταρρυθμίσεις. Τα κυριότερα μέτρα είναι:

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 22 Ιούλιος 2015 11:08
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 18

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

ΝΕΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

logo final_1

nea-polis

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

eimasteetoimoi

Πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς

 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow